Четворособен стан – 4

Четворособен стан – 4
Станови on 16 Feb , 2015
Во овој тип на стан со помош на претсобјето тој е поделен на две функционални единки и тоа, дневен престој од едната страна и простор за спиење на другата страна. Преку претсобјето има влез во гостинското wc, како и во просторијата за дневен престој, кој заедно со отворениот тип на кујна и трпезарија имаат излез на тераса. Од другата страна на претсобјето, се смесетни трите спални соби и бањат...
Повеќе

Трособен стан – 4

Трособен стан – 4
Станови on 16 Feb , 2015
  Во овој тип на стан преку претсобјето директно се влегува во просторот кој служи за дневен престој кој е ориентиран централно во станот, во кој кујната заедно со трпезаријата е одделена како целина, со излез на тераса. Од самото претсобје на левата страна има влез во едната спална соба, додека на десната страна е сместена втората спална соба, со излез на тераса, како и  бањата. Станот е со вкл...
Повеќе

Двособен стан

Двособен стан
Станови on 16 Feb , 2015
Во овој тип на стан од претсобјето се влегува во бањата, спалната соба и просторот за дневен престој. Во самото претсобје е сместена и остава која е просторно одделена од истото. Во просторот за дневен престој се сместени кујна и трпезарија. Кујната се перцепира како посебна простнорна целина. Станот располага со една тераса на која се излегува преку дневниот престој и преку спалната соба. ...
Повеќе

Еднособен стан

Еднособен стан
Станови on 16 Feb , 2015
Во овој тип на стан преку претсобјето се влегува во просторот кој служи за дневен престој и во бањата. Претсобјето е доволно големо за да собере вграден плакар. Во просторот за дневен престој е сместена кујната и трпезаријата кои се функционално одделени од дневниот престој кој излегува на тераса. Влезот на спалната соба би бил од дневниот престој, доколку станот биде двособен. Станот е со вклу...
Повеќе

Четворособен стан – 3

Четворособен стан – 3
Станови on 16 Feb , 2015
Во овој тип на стан преку претсобјето директно се влегува во просторот кој служи за дневен престој кој е ориентиран централно во станот, во кој кујната заедно со трпезаријата е одделена како целина. Од просторот за дневен престој се излегува на тераса. Од самото претсобје на левата страна има влез во едната спална соба и во гостинското wc, додека на дестаната страна, преку дегажманот се влег...
Повеќе