Четворособен стан – 2

Четворособен стан – 2
Станови on 16 Feb , 2015
Во овој тип на стан преку претсобјето директно се влегува во просторот кој служи за дневен престој кој е ориентиран централно во станот, во кој, кујната заедно со трпезаријата е одделена како целина со излез на тераса. Од самото претсобје на левата страна има влез во две спални соби и гостинско wc, додека на дестаната страна е сместена уште една спална соба, која има излез на тераса и  бањ...
Повеќе

Четворособен стан

Четворособен стан
Станови on 16 Feb , 2015
Во овој тип на стан со помош на претсобјето тој е поделен на две функционални единки и тоа, дневен престој од едната страна и простор за спиење на другата страна. Преку претсобјето има влез во гостинското wc, како и во просторијата за дневен престој, кој заедно со отворениот тип на кујна и трпезарија имаат излез на тераса. Преку дегажманот се пристапува кон трите спални соби и бањата која е ...
Повеќе

Трособен стан – 3

Трособен стан – 3
Станови on 16 Feb , 2015
Во овој тип на стан пристапот е преку претсобјето, преку кое пак, се пристапува во спалните соби кои се ориентирани на десната страна од станот, дневниот престој кој е сместен на левата, односно на спротивната страна, како и гостинското wc и бањата кој се сместени фронтално од самиот влез на станот. Во дневниот престој е сместена кујната која е одвоена како функционална целина и трпезаријата. ...
Повеќе

Трособен стан – 2

Трособен стан – 2
Станови on 16 Feb , 2015
Во овој тип на стан претсобјето заедно со бањата и гостинското wc се одделени како посебна просторна и функционална единка. Просторот кој служи за дневен престој е сместен централно во станот, заедно со кујната и трпезаријата. Двете спални соби се сместени бочно, од кои спалната соба е на едната страна, а детската соба е на спротивната страна, и сетоа тоа е како резултат на централниот простор...
Повеќе

Трособен стан

Трособен стан
Станови on 16 Feb , 2015
Во овој тип на стан преку претсобјето, во кое може да се смести вграден плакар, од левата страна се влегува во дневниот престој, во центарот е сместена едната спална соба, а од десната страна другата спална соба и бањата. Просторот за дневен престој кој е поставен на левата страна на претсобјето, визуелно е поделен на две функционални целини: кујна со трпезарија како една целина и простор за...
Повеќе